Dosarul FNI: Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv la închisoare

21 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dosarul FNI: Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv la închisoare

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv marți de judecătorii de la Curtea de Apel București la opt ani închisoare cu executare pentru spălare de bani şi instigare la delapidare, în dosarul prăbușirii FNI. Totodată, judecătorii au decis şi confiscarea a 13 milioane de dolari de la omul de afaceri, informează Digi 24.

Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. Este ce-a de-a treia condamnare definitivă pentru Sorin Ovidiu Vîntu. Deşi şi-a ispăşit pedepsele pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi favorizarea lui Nicolae Popa, omul de afaceri se află încă după gratii.

El fusese eliberat condiţionat din penitenciar la 19 noiembrie 2014, dar la  22 iulie 2016 a fost reîncarcerat, după ce a fost condamnat definitiv la 6 ani şi două luni de închisoare cu executare în dosarul devalizării companiei Petromservice.

Vîntu a mai fost condamnat în primă instanţă la 10 ani şi două luni de închisoare pentru faptele de care este acuzat în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice, la care au fost comasate şi pedepse din alte dosare ale omului de afaceri. În acest dosar, avocatul lui Vîntu a făcut recurs.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră