Dorin Cocoș a recunoscut toate faptele în fața instanței. Cum se împărțea șpaga la ANRP

15 Sep 2015
Dorin Cocoș a recunoscut toate faptele în fața instanței. Cum se împărțea șpaga la ANRP
Dorin Cocoș le-a cerut magistraților de la Înalta Curte, la termenul de marți, să adopte procedura simplificată, pentru că a colaborat cu procurorii DNA și recunoaște toate acuzațiile.  

“‎Pe Gheorghe Stelian îl știam din 2006. Ne-am împrietenit după mai multe afaceri imobiliare. În 2010, l-am cunoscut pe Sergiu Diacomatu, despre care am aflat că lucra la ANRP, era chiar vicepreședinte. Pentru că Gheorghe Stelian avea un dosar la ANRP, l-am rugat să ne ajute și i-am promis bani, 2,5 milioane de euro în mai multe tranșe, și sprijin politic ca să rămână în funcție. Diacomatu a zis că poate să mă ajute, dar are nevoie de susținere în cadrul ANRP. Printr-o cunoștință am intrat în legatură cu Crinuța Dumitrean, căreia i-am promis 800.000 euro.”

Pentru al doilea dosar al lui Gheorghe Stelian, în care știam că vrea să obțină 300 de milioane de euro, i-am dat Crinuței Dumitrean 1 milion de euro, iar lui Diacomatu 5 milioane de euro. În plus, lui Dragoș Bogdan i-am dat 800.000 de euro. Toți banii îi dădeam în tranșe, ca să fiu sigur că dosarul va fi rezolvat, că vor băga despăgubiri. Pentru acest al doilea dosar, eu am primit 8 milioane de euro, dar după ce am împărțit cu cei menționați anterior, am rămas cu 1,2 milioane de euro. 

Dorin Cocoș a mai adăugat că pe fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a cunoscut-o în 2013, dar nu a vorbit cu ea niciodată de bani sau de terenuri (acuzația DNA că Alina Bica a primit în schimbul aprobărilor date de la ANRP un teren ca mită -n.r).

“Fosta mea soție (Olguța Chiriac) avea un teren în Snagov, iar fiul meu avea atunci nevoie de bani. Ei doi au vândut terenul către Mihăilescu. Știam de la Mihăilescu că terenul va fi împărțit cu Alina Bica. Știam că ea e șefa DIICOT și a făcut parte din ANRP. I-am spus lui Alin Cocoș să vândă terenul ieftin, în rate, fără avans, orice variantă dorește Alina Bica, pentru că nu se știe niciodată...”

Dorin Cocoș a explicat judecătorilor că nu a avut niciodată emoții din partea membrilor Comsiei de Despăgubiri a ANRP, pentru că, spune el, toate funcțiile se dădeau politic și era de notorietate că toți erau înțeleși înainte de ședințe. Fostul soț al Elenei Udrea le-a mai dezvăluit magistraților că degeaba i-a promis lui Sergiu Diacomatu că-l ajută politic, pentru că nu l-a ajutat, i-a spus așa, doar ca să-l liniștească.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră