DNA se mută la hotel. Unde va fi noul sediu

03 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
DNA se mută la hotel. Unde va fi noul sediu

"Deocamdată vom împărţi un sediu cu DNA-ul în strada Walter Mărăcineanu. Ştiţi că s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Într-un viitor, mediu spre lung, vom fi acolo, acolo sunt necesare investiţii. Nu mi-a fost deloc uşor ca ministru, am căutat din luna ianuarie un sediu. Important este că l-am găsit, nu unde este ", a declarat, duminică, Raluca Prună, conform mediafax.ro.

Ministrul a precizat ca a fost numit şi un director al Agenţiei, Cornel Călinescu, fost director în Ministerul Justiţiei.

Guvernul a decis marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, pentru utilizarea lui ca sediu pentru una din instituţiile publice cu nevoi stringente de spaţiu sau condiţii necorespunzătoare pentru a-şi desfăşura activitatea.

DNA solicitase Guvernului un sediu adecvat, un spaţiu mai mare pentru a-şi exercita activitatea în bune condiţii, iar Executivul a oferit drept soluţie Hotelul Triumf, soluţie agreată de principiu de DNA. În prezent, se face o evaluare privind costurile adaptării acestui imobil la nevoile instituţiei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră