Ghinion! 13 poliţişti protejau "mafia Cărbunelui" din Gorj. Poliţia din Turceni şi Rovinari a fost decimată

03 Sep 2015
Ghinion! 13 poliţişti protejau
Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a ieşit în sfârşit din bârlog. Cu noaptea în cap, ofiţerii DGA au luat cu asalt oraşele Turceni şi Rovinari pentru a da de urma hoţilor de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia.

Pentru această operaţiune de amploare au fost emise 23 de mandate de percheziţie domiciliară, de către Tribunalul Bucureşti. Printre locaţiile luate la puricat s-au aflat şi sediile Poliţiei din Turceni şi Rovinari.

Anchetatorii au descoperit o întreagă reţea care fura cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, cărbunele era transportat şi comercializat pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

"Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfăşurată sub protecţia unor agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj - Poliţia Oraşului Turceni, Poliţia Oraşului Rovinari şi posturile de poliţie arondate, care pretindeau şi primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenţă a autoutilitarelor folosite în acest scop", se menţionează în comunicatul emis de DGA.

Este vorba despre agenţii de poliţie care patrulau pe ruta Motru-Rovinari-Turceni-Ţânţăreni, din judeţul Gorj,

La audieri, au fost aduse iniţial 28 de persoane, printre care se aflau şi cei 13 poliţişti, care sunt acuzaţi de luare de mită.

Până în prezent au fost reținute şase persoane acuzate de furt, furt calificat și tăinuire.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră