Din nou Vaslui... O fetiţă de 13 ani a sunat la 112 pentru a scăpa de violurile tatălui

30 Aug 2015
Din nou Vaslui... O fetiţă de 13 ani a sunat la 112 pentru a scăpa de violurile tatălui
Un bărbat în vârstă de 31 ani din comuna Iana, județul Vaslui, a fost reţinut de polițiști fiind acuzat că și-a violat propria fiică, în timp ce soţia sa era plecată la muncă în străinătate.

La scurt timp după ce soția sa a plecat la muncă în străinătate, lăsându-i în grijă cei doi copii ai familiei, două fete, bărbatul a încercat să întrețină raporturi sexuale cu cea mai mare dintre ele, în vârstă de 13 ani.

Îngrozită de dorințele părintelui său, fata și-a anunţat mama din Italia, care a revenit în țară în cursul lunii aprilie. Deși bărbatul a negat orice acuzație, spunând că este vorba doar de o invenție a fetei, femeia l-a reclamat la poliție. Deși fata incrimina o tentativă de viol, nu și comiterea acestuia, un examen ginecologi, care a relevat că fata era virgină, a fost suficient ca să întrerupă cercetarea polițiștilor și să calmeze îngrijorarea mamei.

Convinsă că fiica sa minte, femeia a plecat înapoi la muncă în Italia. După plecare mamei, bruta nu a mai putut fi stăpânită, amenințând-o pe copilă că o va omorî, bărbatul a întreținut în mod repetat raporturi sexuale cu fiica sa, chiar sub ochii sorei mai mici, în vârstă de nouă ani, îngrozită de gândul că ar putea fi abuzată la rândul său.

Fetița violată nu a mai apelat la ajutorul mamei, ci la al unei vecine, care i-a recomandat să-l reclame pe agresor la poliție, fiindu-i frică să facă ea acest demers.

Într-un acces de disperare, fata a sunat la 112 și, povestind chinurile la care a fost supusă chiar de propriul tată, a cerut ajutorul poliției.
Copila a declarat anchetatorilor că pentru a scăpa se gândise chiar să se sinucidă, dar că nu a putut cumpăra medicamentele pe care se gândise să le ia.

Disperată că nu va reuşi să mai scape din ghearele tatălui, sâmbătă dimineaţă, minora a sunat la 112. A povestit tot ce i s-a întâmplat şi a cerut ajutorul, a cerut plângând autorităţilor să o ia din casa ororilor. A povestit anchetatorilor că a vrut să cumpere mai multe medicamente, crezând că în urma unei tentative de sinucidere va ajunge la spital, iar acolo ar putea scăpa de tată şi va povesti tot ce i se întâmplă. Minoră fiind, nu a putut să cumpere pastile.

Sâmbătă seara, Ciprian Constantin Nistor a fost ridicat de poliţişti de la domiciliul său. ”Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de viol, astăzi (duminică 30 august) fiind prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a precizat Loredana David, responsabil mass media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

După ce a fost reținut de polițiști în cursul zilei de sâmbătă, judecătorii au emis duminică un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului, acesta fiind condus în arestul IPJ Vaslui.

În faţa anchetatorilor, individul a încercat să invoce din nou faptul că fetiţa fabulează. Concluziile medico legale au confirmat, însă, că minora prezintă urme mai vechi de deflorare. Atât fetiţa de 13 ani, cât şi cea de 9 ani, au fost scoase din familie şi preluate în regim de urgenţă de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră