Descinderi DNA la CJ Sibiu. Sunt vizate contracte aprobate de fostul președinte Ioan Cindrea

01 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Descinderi DNA la CJ Sibiu. Sunt vizate contracte aprobate de fostul președinte Ioan Cindrea

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat pentru presa locală că "perchezițiile DNA sunt legate de aceleași chestiuni care au mai fost: serviciul Achiziții, Economic și IT, din aceeași anchetă, se cer date suplimentare".

"Nu este vizată actuala conducere. E vorba de același dosar, aceleași cercetări, doar că solicită acte în plus. Activitatea CJ Sibiu nu este afectată de ancheta DNA", a explicat Daniela Cîmpean.

Surse din CJ susțin că Ioan Cindrea, când era președinte al CJ Sibiu, ar fi favorizat agenți economici, inclusiv firma ginerelui său, a fiicei sale în cadrul unor proceduri de achiziții publice organizate de instituție.

Ancheta DNA ar viza și alți funcționari, printre care și directoarea din Serviciul administrativ din cadrul CJ Sibiu cu ocazia derulării achizițiilor directe de la societăți comerciale.

Achizițiile urmărite de anchetatori ar fi cele derulate în perioadele 2011-2013, 2014-2015, având ca obiect cumpărarea de către CJ a unor servicii de monitorizare foto/video, de reparații și întreținere auto, precum și achiziții de materiale de întreținere/consumabile.

Revenim cu amănunte

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră