Se schimbă REGULILE în cazul DOCTORATELOR? Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea unui ordin al Ministerului Educaţiei

10 Oct 2015
Se schimbă REGULILE în cazul  DOCTORATELOR? Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea unui ordin al Ministerului Educaţiei
Curtea de Apel Bucureşti a decis  anularea ordinului ministrului Educaţiei privind obţinerea atestatului de abilitare. Este vorba despre actul normativ care stabileşte cum se obţine certificatul de conducator de doctorat şi care elimina conflictul de interese, dar şi obligaţia ca teza de abilitare să fie susţinută în  limba engleză. Contactat de HotNews.ro, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că ministerul va face recurs în procesul câştigat în primă instanţă de Asociaţia Ad Astra. Cîmpeanu a mai precizat că, în prezent,  nu sunt afectate de hotărârea instanţei cele 103 de persoane care au devenit conducători de doctorate.

Ministerul Educaţiei susţine că va face recurs 

Curtea de Apel Bucureşti a decis următoarele: „Anuleaza Ordinul nr. 3121/27.01.2015 privind organizarea şi desfăşurarea procesului de obţinere a atestatului de abilitare, emis de pârât Ministerul Educaţiei şi Cercetarii Ştiinţifice. Ia act că reclamanta îşi rezervă dreptul a solicita cheltuieli de judecată pe cale separata. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la prezenta instanţă".

Asociaţia cercetatorilor „Ad Astra“ i-a cerut public, în prima fază, Ministerului Educaţiei să revoce Ordinul prin care a relaxat conditiile pe care un profesor trebuie să le indeplinească pentru a putea coordona studenţi la doctorat, iar pe 30 martie a depus plângere prealabilă la minister, în care a explicat ce prevederi legale încalca ordinul.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră