Un bătrân de 74 de ani, încă în viață, la trei săptămâni după ce-a decedat!

06 Mar 2017
Un bătrân de 74 de ani, încă în viață, la trei săptămâni după ce-a decedat!

Birocrația reușește să ne ducă în locuri unde nici cu mintea nu cutezăm! După ce a construit perfect cazul cadavrului-viu, impersonat de un cetățean care nu-și putea lua cardul de sănătate pentru că din scripte reieșea c-ar fi dus de pe lumea asta, acum hârtiile  reușesc să îl țină în viață pe un bătrân decedat de trei săptămâni...

Mircea Spătaru, de 74 de ani, din comuna doljeană Greceşti, a părăsit această lume mergând spre cele veșnice în urmă cu trei săptămâni, dar a făcut-o doar fizic, pentru că în actele oficiale, el este încă viu. 

Se poate spune, oarecum metafizic, că o sigură vocală desparte viața de moarte, căci prin certificatul de deces întocmit de primăria comunei Grecești s-a hotărât în mod oficial că nu Mircea Spătaru s-a prăpădit, ci Mircea Spătariu.

Angajații primăriei justifică actul emis prin faptul că bătranul, deși habar n-a avut, a trăit vreme de 74 de ani sub un nume fals, pentru că în certificatul său de naștere scrie clar, negru pe alb, Mircea Spătariu, nu Spătaru.

Evident tot birocrația este vinovată de dispariția "i-ului" - toate actele oficiale emise de statul român pe numele bărbatului, de-a lungul vieții sale, fiind eliberate pe numele Mircea Spătaru.

"Nu am ridicat nici pensia pe luna februarie, nimic. A trăit toată viaţa cu numele de Spătaru, iar după moarte i-au schimbat numele în Spătariu. Tatăl meu este mort în realitate, dar în acte este viu. Doar în România poţi să păţeşti aşa ceva. Am încercat să rezolvăm situaţia, dar de trei săptămâni suntem purtaţi de la o insitituţie la alta, iar nimeni nu vrea să îşi asume greşeala", a declarat pentru adevarul.ro Cornelia Spătaru, fiica decedatului.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră