De ce din ce în ce mai mulți oameni preferă cartierele de la marginea orașului, în detrimentul apartamentelor din centru?

11 Oct 2023
De ce din ce în ce mai mulți oameni preferă cartierele de la marginea orașului, în detrimentul apartamentelor din centru?

Atunci când vine vorba despre investiții imobiliare, tendința tot mai pronunțată a oamenilor de a opta pentru cartiere rezidențiale noi, situate la marginea orașului, în detrimentul apartamentelor din aglomeratele zone centrale.

Acest lucru se vede atât în București, unde zonele limitrofe au dezvoltat adevărate orașe în miniatură (vezi Metalurgiei Park Residence, un ansamblu rezidențial din sectorul 4 cu peste 5000 de apartamente), cât și în alte orașe mari din țară.

Care sunt motivele care au schimbat preferințele oamenilor în materie de imobiliare?

Siguranță

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii optează pentru cartiere rezidențiale noi este siguranță sporită pe care o oferă acestea. Locuitorii acestor cartiere se pot bucură de liniște și de sentimentul de protecție, beneficiind de sisteme și tehnologii moderne: acces cu barieră, camere de supraveghere, sisteme foarte eficiente antiefracție, paznici, etc.

Confort mai mare

Apartamentele din cartierele rezidențiale noi oferă spații mult mai generoase și luminoase decât apartamentele din blocurile vechi. Din păcate, politică de construcție din urmă cu 30-40 de ani viza doar eficientizarea spațiului locuibil, fără accent pe confort. Astăzi, proiectele rezidențiale noi sunt construite în jurul ideii de confort. Ferestrele mari și luminoase, incaperiile spațioase și numeroasele dotări moderne (încălzire, răcire, curățare a aerului, izolare fonică și termică, etc), înclină cât se poate de clar balanță.

Dezvoltarea mijloacelor de transport în comun

În ultimii ani, dezvoltarea rapidă a mijloacelor de transport în comun a jucat un rol esențial în a face cartierele rezidențiale noi o opțiune atractivă. Acestea nu mai sunt văzute că locuri izolate, deoarece accesul la zona centrală a devenit mai ușor și mai eficient. Servicii de autobuze și tramvaie moderne, metrou și piste de biciclete bine gândite au făcut că oamenii să se simtă mai puțîn izolați și mai puțîn dependenți de mașinile personale.

Construcții solide

Clădirile din cartierele noi sunt proiectate și construite cu tehnologii moderne, utilizând materiale de cea mai înalta calitate. Cu riscul seismelor în multe zone, aceste construcții sunt proiectate pentru a rezistă la cutremure, oferind locuitorilor un sentiment de siguranță și stabilitate în față amenințărilor naturale. Evident, la calitatea construcțiilor contribuie și legislația, care este mult mai strictă decât în urmă cu 20, 30 sau 40 de ani.

Facilități moderne

Cartierele rezidențiale noi sunt echipate cu facilități moderne care facilitează viață de zi cu zi. De la centre comerciale și restaurante la școli de calitate și servicii medicale, aceste zone au tot ce este nevoie pentru a satisface nevoile locuitorilor lor. Acest lucru elimina necesitatea de a face naveta pentru a accesa servicii esențiale și oferă o viață mai comodă și mai echilibrată.

Poate cel mai important însă, este faptul că toate aceste avantaje vin la pachet cu prețuri mai mici de achiziție. Locuințele din cartierele rezidențiale noi sunt cu până la 50% mai ieftine decât cele din centru (sau chiar mai mult)

Cu siguranță, piață imobiliară se schimbă iar preferințele oamenilor se schimbă și ele. Oamenii moderni, foarte bine ancorați în tehnologie, încep să dea mai mare valoare spațiului, zonelor verzi, aerului curat și siguranței iar dezvoltatorii imobiliari profită de acest lucru, dezvoltând cartiere din ce în ce mai atractive.

Dacă vrei să descoperi apartamente cu adevărat atractive în sudul Bucureștiului, poți intră pe www.Sudrezidential.ro


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră