David Saranga, fostul ambasador al Israelului în România:”Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja cetățenii împotriva acestor atacuri barbare!” (VIDEO)

08 Oct 2023
David Saranga, fostul ambasador al Israelului în România:”Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja cetățenii împotriva acestor atacuri barbare!” (VIDEO)

David Saranga politicianul și diplomatul israelian, care a îndeplinit funcția de ambasador al Israelului în România până în vara anului 2022, se implică activ în războiul din Israel. Cel mai recent video transmis de Israel arată o față total diferită a fostului ambasador față de imaginea idilică de îndrăgostit iremedial de tărâmurile noastre. 

Într-una din postările pe o rețea de socializare, reprezentanții Israelului amintesc faptul că acest război în care marea majoritate a victimelor sunt din rândul civililor, nu va trece fără repercursiuni extrem de grave asupra teroriștilor Hamas.

”În ultimele 15 ore, Israelul a fost în război cu teroriștii Hamas care au ucis peste 200 de israelieni și au rănit alți 900. Teroriștii Hamas puternic înarmați s-au infiltrat în orașele israeliene și au mers din ușă în ușă, măcelărind și răpind israelieni nevinovați. În plus, teroriștii au lansat un atac de amploare asupra Israelului, lansând MII de rachete asupra civililor israelieni. 

Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne proteja cetățenii împotriva acestor atacuri barbare.”

David Saranga a fost responsabil pentru imaginea Israelului în Statele Unite și a fost persoana de legătură a Israelului cu presa americană. The Jewish Chronicle l-a descris ca fiind „Omul ale cărui campanii au adus un "rebranding" al Israelului.” Inițiativa lui Saranga de a invita revista Maxim în Israel a generat dezbateri cu privire la definiția diplomației publice. Prof. John H. Brown de la Universitatea Georgetown a descris această inițiativă ca fiind primul eveniment dintr-un nou domeniu al diplomației publice. Saranga a fost primul diplomat care a implementat inițiative guvernamentale Web 2.0, inclusiv primul blog oficial al unei țări, o pagină MySpace, canal YouTube, pagina Facebook și un blog politic.

Fostul ambasador în România nu se rezumă doar în transmiterea unui mesaj dur către toți cei care au atacat Israelul, ci prezintă pe pagina personală o serie de mărturii cutremurătoare, tragedii pe care în aceste ore le trăiesc cetățenii israelieni luați prizonieri și transferați în Gaza.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră