Câţi bani are în conturi Dacian Cioloş

19 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Câţi bani are în conturi Dacian Cioloş


Pe site-ul Guvernului a apărut o actualizare a declaraţiei de avere a premierului, din care reiese că acesta deţine în conturi circa 80.000 de euro, depozitaţi în Franţa şi Belgia, la BNP Fortis şi BNP Parisbas, iar în România, la BRD, are un cont de 20.447 de lei.
Faţă de anul trecut, premierul are mai mulţi euro în conturi, şi mai puţini lei.
De notat, la capitolul bunuri imobile, că şeful Guvernului are un teren intravilan de 10.000 de metri pătraţi în localitatea Mărişel, din judeţul Cluj, un apartament de 144 de metri pătraţi şi o casă de 92 în Capitală, plus una de vacanţă de 92 de metri, la Mărişel.
Conform declaraţiei de avere, prim-ministrul a acordat un împrumut de peste 47 de mii de euro lui Sorin Cioloş. În declaraţia de avere precedentă, valoarea acestui împrumut era de 48.300 de euro. Premierul nu deţine nici autoturism şi nici bijuterii sau obiecte de artă a căror valoare să depăşească 5.000 de euro.
În declaraţia de avere completată în luna mai şi publicată la începutul acestei luni, premierul a declarat venituri de peste 100 de mii de euro - indemnizaţie tranzitorie pe un an de la Comisia Europeană, peste 20 de mii de lei - salariu de la Guvern şi în jur de 12 mii de euro - indemnizaţie de la Banca Mondială. Anul trecut, acesta declarase venituri totale de 150.000 de euro, observă B1.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră