Cum au reacţionat şoferii obligaţi să stea la coadă, la podul Giurgiu - Ruse

24 Aug 2015
Cum au reacţionat şoferii obligaţi să stea la coadă, la podul Giurgiu - Ruse
 Cozile de 10 kilometri, de la graniţa României cu Bulgaria, punctul de trecere al frontierei de la Giurgiu, i-a dus la capătul răbdărilor pe şoferii de tiruri. Aceştia au claxonat toată noaptea de duminică spre luni. Protestul inedit al acestora s-a auzit în municipiul Giurgiu și în localitățile învecinate Drumului Național 5 Giurgiu-București.

"La acest final de săptămână și în noaptea de duminică spre luni, situația a fost foarte grea, pentru că am avut cozi și de peste zece kilometri, practic tirurile staționate, care așteaptă la coadă pentru trecerea frontierei cu Bulgaria, s-au întins pe zece kilometri până în dreptul localității Daia.

Șoferii și-au exprimat nemulțumirea claxonând. Cozile au fost atât de mari încât mașinile care așteptau trecerea frontierei au ocupat și banda a doua de mers către Giurgiu și, practic, intrarea în municipiu a fost blocată. Noi am acționat non-stop cu 18 echipaje de poliție și, la un moment dat, a trebuit să creăm o bandă suplimentară de mers către Giurgiu pe una dintre benzile din contrasens pentru a permite accesul riveranilor în oraș", a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Șuță.

El spune că această situație va persista deoarece se circulă pe o singură bandă pe Podul Prieteniei și pentru intrarea, și pentru ieșirea din țară.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră