IPOTEZĂ neaşteptată: în momentul tragediei, Gabriel Oprea se afla în maşină cu încă două femei

26 Oct 2015
IPOTEZĂ neaşteptată: în momentul tragediei, Gabriel Oprea se afla în maşină cu încă două femei
O ipoteză neaşteptată în cazul tragediei din 20 octombrie, atunci când şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină care a căzut într-o groapă în timp se afla în coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea este lansată de deputatul PNL Dan Cristian Popescu (foto). Acesta a precizat pentru site-ul mariustuca.ro că, în maşina ministrului de Interne s-ar fi aflat în momentul accidentului două femei: o consilieră şi o doamnă din UNPR. Deputatul a mai precizat că a adresat o serie de întrebări atât Poliţiei Capitalei, Ministerului de Interne, dar şi Serviciului Român de Informaţii (SRI).  Între timp, ancheta Parchetului care a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă este în  desfăşurare. 




        „Dacă aflăm cu cine a fost în maşină o să avem mai multe informaţii despre situaţia în care se afla domnul Oprea“

„Am informaţia că o consilieră mai tânără şi încă o doamnă din conducerea UNPR se aflau în maşina lui Gabriel Oprea în momentul producerii accidentului. Oamenii care mi-au dat informaţia nu vor să spună public, le este frică, sunt din sistemul de acolo şi eu pentru a lămuri situaţia i-am făcut o întrebare publică domnului Oprea, i-am depus-o astăzi la Parlament, împreună cu multe alte întrebări pe care i le-am depus tot astăzi mai devreme în legătură cu coloanele oficiale în general, cu cele două accidente pe care le-au avut participanţii la coloanele dânsului şi aflând informaţia i-am pus şi această întrebare. Scopul întrebării este strict pentru aflarea adevărului în sensul dacă s-a respectat sau nu legea. Nu mă interesează viaţa personală a domnului oprea. Asta vreau să precizez. Dacă aflăm cu cine a fost în maşină o să avem mai multe informaţii despre situaţia în care se afla domnul Oprea, dacă era într-o situaţie de urgenţă, cum e cea prevăzută de lege. Eu cred că opinia publică trebuie să afle toate informaţiile referitoare la momentul accidentului, pentru a ne face o imagine despre ce s-a întâmplat acolo. Repet, nu mă interesează viaţa personală“, a precizat acesta.

       „Înţeleg că venea din zona Stejari şi mergea la un restaurant“

„Din punctul meu de vedere, declaraţia de presă este insuficientă, nu oferă decât declaraţii foarte vagi şi neclare. Din toate informaţiile pe care le am şi pe care le-am văzut date şi în presă înţeleg că venea din zona Stejari şi mergea la un restaurant. Dar, repet, nu am dovezi şi nu pot băga mâna în foc pentru că nu am fost acolo. De aceea, i-am pus întrebările public şi în mod formal am întrebuinţat modalitatea de întrebare, e o modalitate prin care un deputat poate să afle informaţii de al instituţiile statului. Dacă nu se răspunde în scris,cel care nu răspunde, va răspunde penal. Aşa este legea. Deci, întrebările parlamentarilor trebuie să primească răspuns. I-am pus o serie de întrebări şi ministrului de Interne  care e tot domnul Oprea şi Poliţiei Capitalei şi chiar SRI-ului. Pentru că au fost speculaţi că dânsul ar fi fost la SRI. Şi am pus o întrebare prin Parlament dacă a fost vreo şedinţă în seara aia la SRI la care a participat domnul Oprea“, a concluzionat Dan Popescu. 

Poliţistul mort în accident lucra de opt ani în MAI

La slujba de înmormântare de la Cimitirul Ghencea Civil au luat cuvântul colegii săi de la Brigada Rutieră și s-a citit ordinul de avansare post-mortem la gradul de subinspector. Polițistul avea 28 de ani, era căsătorit și lucra de 8 ani în Ministerul Afacerilor Interne. El a încetat din viață la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost transportat după ce, în seara de 20 octombrie, a fost implicat într-un accident în timp ce se afla în misiune.

Poliția Capitalei a anunțat că polițistul se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea. "Polițistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu specifice poliției rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil și fix de fluidizare a traficului rutier în București, asigurând deplasarea în siguranță a coloanei oficiale, precum și a celorlalți participanți la trafic", a precizat Poliția Capitalei.

Pe blogul său, deputatul Dan Cristian Popescu a adresat prin intermediul Parlamentului României mai multe întrebări ministrului Gabriel Oprea: 

Care a fost programul dumneavoastră pe 20 octombrie seara?
Este adevărat că vă întoarceți de la restaurant când a avut loc accidentul?
De ce ați avut nevoie de coloană oficială? Unde vă deplasați?
Care era viteza cu care se deplasa coloana oficială?
Ați cerut vreodată ca o coloană oficială să depășească viteza legală? Dacă da, în ce context?
La ce eveniment ați participat pe 21 septembrie, la ora producerii accidentului în care a fost implicat agentul Dorel Moraru, astfel încât să fie necesară constituirea coloanei oficiale care vă însoțea?
Ați folosit vreodată personalul MAI pentru deplasări în scopuri personale sau de partid?


„De asemenea, am formulat 2 întrebări și pentru Serviciul Român de Informații“, susţine deputatul pe blogul său. 

A avut loc o întâlnire oficială la sediul SRI cu Vicepremierul Gabriel Oprea, în seara de 20 octombrie?
Dacă da, în ce interval orar a avut loc această întâlnire?

„Nu în ultimul rând, am adresat și Poliției Capitalei un număr de întrebări menite să facă lumină asupra cazului“, concluzionează deputatul PNL. 

Respectiva coloană oficială a fost constituită conform prevederilor legii? Dacă da, vă rugăm să precizați scopul deplasării și baza legală.
Care a fost traseul coloanei oficiale din acea seara?
În timpul acestei deplasări sau în vreo alta ocazie, Ministrul Oprea a cerut să se depășească viteza legală?
Cine a dat ordin ca un motociclist să deschidă coloana oficială, având în vedere condițiile meteo și de trafic?
Membrii familiei Ministrului Gabriel Oprea au fost vreodată însoțiți de mașini ale poliție, pentru fluidizarea traficului? (SURSA: http://www.dancristianpopescu.ro/)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră