Cum i-a cucerit o româncă pe americani: O clătită pentru o cauză

25 Iun 2015
Cum i-a cucerit o româncă pe americani: O clătită pentru o cauză
Românii iubesc dulciurile, în general, iar clătitele se numără printre deserturile lor favorite. Este unul dintre motivele pentru care Alexandra Lipoveni, o tânără din Satu Mare, nordul României, a dat startul acum trei ani la ClaTos, un fel de camion cu alimente din care vinde, în stil artizanal, clătite franceze, scrie balkaninsight.com. Compania are doar doi angajaţi.

Neţinând cont de mărimea companiei, ambasada SUA din Bucureşti a declarat-o pe Alexandra Lipovan antreprenorul lunii iunie. Succesul Alexandrei Lipovan ne reaminteşte că "toate oportunităţile de afaceri, şi mari, şi mici sunt din belşug în economia românească pentru cei care au curajul să le caute", a spus ambasadorul american.

Ea a fost apreciată şi pentru angajamentul public de a-şi folosi experienţa în afaceri pentru a îmbunătăţi viata copiilor incluşi în programele de asistență socială. Ca parte a campaniei ei umanitare "O clătită pentru o cauză," Lipoveni donează profiturile în fiecare vineri la serviciul municipalității de asistenţă socială.

Pornirea și dezvoltarea unei mici afaceri nu este întotdeauna o sarcină ușoară în România. Antreprenorii se plâng că se confruntă cu obstacole birocratice și juridice  atunci când încearcă să se înregistreze o nouă firmă. Ei spun, de asemenea, că taxele sunt mari, comparativ cu multe alte țări europene, scrie publicaţia amintită.

Cu toate acestea, România nu ignoră plângerile comunității oamenilor de afaceri. Parlamentul a aprobat, miercuri, modificările la noul Codul fiscal, care includ scăderea TVA de la 24 la19% de anul viitor. Guvernul spune că această măsură va ajuta întreprinderile mici să creeze noi locuri de muncă şi va stimula consumul, oamenii cheltuind mai mult.

Guvernul de centru-stânga al lui Victor Ponta încearcă să reducă efectele unuia dintre cele mai dure programe de austeritate din Uniunea Europeană, fără a pune în pericol redresarea economică lentă a țării.

România şi-a redus anul trecut deficitul bugetar la 1,8%, iar creșterea economică este estimată la 2,7 la sută în 2015 și 2,9 la sută în 2016, alimentată de creșterea cererii interne și susținută de redresarea treptată a economiei mondiale, după cum arată un raport al Comisiei Europene din luna februarie.







Alte stiri din Actualitate

Ultima oră