Cristian Păun, motociclistul mort în accidentul de la Mănăstirea, ar fi avut o relație cu fata polițistului care a pus mașina de-a latul pe mijlocul străzii (VIDEO)

14 Aug 2015
Cristian Păun, motociclistul mort în accidentul de la Mănăstirea, ar fi avut o relație cu fata polițistului care a pus mașina de-a latul pe mijlocul străzii (VIDEO)
La 5 august, Cristian Paun, in varsta de 22 de ani, s-a izbit cu motocicleta de o autospeciala a politiei oprita perpendicular pe axul drumului la intrarea in comuna Manastirea din judetul Calarasi. Motociclistul a ajuns in stare grava la un spital din Capitala, iar dupa o saptamana a murit. Maine, in localitatea sa natala vor avea loc funerariile. Echipa locala de fotbal pentru care tanarul evolua si-a amanat partida pe care trebuia sa o dispute in cadrul etapei a doua a campionatului judetean.

Comunitatea locala este in stare de soc. Printre cei revoltati de cele intamplate se numara chiar primarul Marian Iancu. „Am văzut și eu înregistrarea și se vede că a tras mașina în fața lui intenționat. A crezut că trece prin fața lui și bordură, dar polițistul a accelerat și i-a blocat drumul”, a declarat primarul pentru site-ul www.marinbadea.ro.

Aceeasi publicatie electronica lanseaza o ipoteza soc. “Mugurel Marian Iancu, primarul din Mănăstirea, spune că știe că între tânărul Păun și polițistul ucigaș Daniel Stoica erau neînțelegeri mai vechi. Se afirmă că Păun ar fi avut o relație de prietenie chiar cu fata polițistului, relație cu care șeful de post de la Chiselet nu era de acord. Tânărul nu era cunoscut drept scandalagiu, consumator de alcool sau fumător. Ducea o viață sportivă. Îi plăceau motocicletele”.

Familia victimei dar si Nicolae Ganea, cel mai bun prieten al lui Cristian Paun, nu stiu nimic despre asa ceva. "Nu cred ca a fost vreo relatie intre cei doi. Eu il cunosc pe Cristian Paun de mic. Am copilarit impreuna. Stiu ce iubite a avut. Pe fata politistului o stia doar din vedere. Ne mai intalneam toti la benzinaria unde s-a produs accidentul. Daca ar fi fost impreuna sau daca ar fi incercat sa isi faca o relatie cu ea, cred ca as fi stiut. Imi amintesc doar ca a avut o problema cu un var sau o nepoata de-a politistului, nu-mi amintesc prea bine, dar a fost ceva pasager, nu stiu de la ce s-au certat", spune Ganea.

De le accidentul din 5 august, politistul Daniel Stoica, cunoscut sub apelativul Gargara, nu a mai fost vazut in comuna Manastirea. Localnicii au cerut organelor statului sa faca bine si nu-l mai trimita pe Gargara in misiune prin localitate, insa surse politienesti afirma ca acesta lucreaza in continuare in aceeasi zona, doar ca sta de acum doar pe bancheta din spate au unei autospeciale marca Dacia Logan dotata cu geamuri fumurii, astfel incat sa nu fie observat de satenii care sunt gata sa-l linseze. Familia lui Cristian Paun a declansat déjà formalitatile pentru a deschide un proces impotriva celui care a pozitionat autospeciala politiei perpendicular pe axul drumului.

Alexandru Pantofaru, unul dintre martorii accidentului, a povestit in urma cu o saptamana pentru www.mariustuca.ro cum a trait cele intregul eveniment rutier. “Am vazut totul ca la film. Eram in benzinarie, la aparatul de cafea. Erau acolo multi tineri, dar si cei doi politisti. Il urmareau pe baiat. Au mai avut conflicte in trecut. In momentul in care l-au auzit ca vin, s-au urcat repede in masina, au pornit girofarul si au oprit pe mijlocul drumului. Imediat a venit motociclistul si s-a izbit de ei. A lovit roata masinii de politie, dar daca venea la 20 de centimetri mai in dreapta ii omora pe cei din masina. N-am inteles de ce Politia a procedat asa. Politistul care era la volan il cunostea foarte bine, stia unde locuieste. Putea foarte bine sa se duca la el acasa si sa-l pedepseasca conformm legii, dar nu avea nici un drept sa faca un astfel de blocaj”, a povestit Pantofaru.

Tot el a fost cel care i-a acordat primele ingrijiri medicale. “Am pregatire in mediul medical, stiu sa acord un prim ajutor. Am lucrat in strainatate in acest domeniu. L-am gasit pe marginea drumului. Era in stare grava. Pierdea sange. Pe mine m-a interesat sa respire. Echipajul SMURD a venit imediat si l-a dus spre Calarasi. In drum, a fost preluat de alt echipaj, care l-a dus la Spitalul Judetean, de unde a fost transferat la Spitalul Pantelimon, din Capitala”, spune acelasi Pantofaru.

Acum, tanarul care a incercat sa-l salveze pe Cristian Paun a ajuns sa primeasca telefoane de amenintare. Nu se sperie, insa. “Cred ca sunt doar niste copii fara minte, care nu au ce face si ma suna cu numar ascuns. Nu cred ca este cineva pus de politist. Nu stiu ce sa cred. Sper sa nu fie el. Deocamdata nu stiu daca voi face vreo sesizare la politie. O sa ma gandesc pana saptamana viitoare. Acum toti suntem sfasiati de durere si ne dorim doar sa ne conducem prietenul in liniste pe ultimul drum”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră