La Costinești turiștii se bronzează pe BETON din cauza construcțiilor de pe plajă

15 Aug 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
La Costinești turiștii se bronzează pe BETON din cauza construcțiilor de pe plajă

 

Luna august a adus un val substanțial de turiști și în Costinești. Stațiunea geme de lume, cazare se mai găsește cu chiu cu vai – loc pe blajă, ba!

La capătul dinspre epavă s-a ajuns ca turiștii să își așeze cearșafurile pe beton, pe iarbă sau pe stâncile de pe țărm pentru că plaja, în accepțiunea ei normală – nisip – este ocupată 100%. Sunt zone din Costinești unde marea a “mâncat” din plajă atât de mult încât nu mai ai cum pune decât un rând de cearșafuri.

costinesti 2

Echipajele SMURD au și ele reale probleme. Șenilata este aproape inutilă pentru că are o hibă – trebuie și ea să meargă pe undeva. Or, cum plajele sunt full, șenilata de intervenție este obligată să meargă pe faleză, pe acolo pe unde poate pătrunde orice ambulanță. Scene hilare cu vehicolul de intervenție “impotmolit” în cearșafurile turiștilor poți vedea oricând.

Încălzirea globală e de vină? De acord!

Dar ea este favorizată intens de indiferența autorităților sensibile, poate, doar la parandărăturile paritcularilor ce au business-uri pe plajă.

Beach-bar-uri, zone de șezlonguri întinse haotic, salteluțe pe care copii să se distreze, terase (nu toate cu vechime), ba chiar un cort gigantic în care s-a amenajat un club nu fac altceva decât să “mănânce” din plaja care ar trebui să fie a tuturor.

Dar, în primul rând ar trebui SĂ FIE.

La toate acestea se adaugă mormane imense de gunoi. Sacii de gunoi zac de dimineață până seara, în grămezi, și sunt ridicați ...naiba știe când...pentru că permanent sunt prezenți.

Autoritățile nu fac nimic, tratează totul cu indiferență - e singura explicație – pentru că fenomenul este vizibil și a trecut de cota de alarmă.

Strategia este ciudată și în chestiunea lărgirii plajelor. S-a început toamna trecută, cu câteva din Mamaia și Eforie. S-a preferat lărgirea plajei de la Constanța (Tataia, cu i se spune), unde vin numai localnicii, în detrimentul altora, din alte stațiuni.

Și, între timp, în Stațiunea Tineretului, plajă se face pe unde se apucă. Printre gunoaie și pe beton. 

costinesti 3

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră