UPDATE. Criza refugiaţilor: Autorităţile au organizat tabere de corturi în Lunga-Timiş, urmează Stamora Moraviţa. Ce explicaţii dă Oprea (VIDEO)

20 Sep 2015
UPDATE. Criza refugiaţilor: Autorităţile au organizat tabere de corturi în Lunga-Timiş, urmează Stamora Moraviţa. Ce explicaţii dă Oprea (VIDEO)
Prefectul de Timiș, Eugen Dogariu, a declarat duminică că în zona localității timișene Lunga au fost instalate mai multe corturi în cadrul unui exercițiu de verificare a capacității operaționale de răspuns al autorităților române la situația înregistrată în statele din vecinătate, în contexul crizei imigranților. 
Vicepremierul Gabriel Oprea anunţă că o astfel de tabără va fi organizată şi la Stamora Moraviţa

"Este un exercițiu pe care-l desfășoară Ministerul Afacerilor Interne pentru testarea acestei capacități', a declarat pentru Agerpres, prefectul Eugen Dogariu.

Vicepremierul Gabriel Oprea consideră că un asemenea exerciţiu la frontiera cu Serbia este important în condiţiile în care toate statele din vecinătate au luat măsuri suplimentare de întărire a securităţii la frontieră.

„Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune” a susţinut vicepremierul, Gabriel Oprea, conform unui comunicat al MAI.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România.

O astfel de tabără este amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa. În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii.

Activităţile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv şi sunt desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, mai precizează MAI.

Conform Realitatea Tv, în localitatea Lunga au fost instalate 50 de corturi de armată, menite să-i adăpostească pe refugiaţii caare ar putea să vină în România după ce Ungaria a ridicat garduri la graniţe.

De asemenea, şi la Beba Veche, localitate de la graniţa dintre Serbia si Ungaria, au fost aduse forte suplimentare de politie de frontiera, dar nu au fost ridicate corturi, conform Digi 24.Localnicii spun că în ultima perioadă, politiştii de frontieră ar fi reţinut mai multe persoane care ar fi intrat ilegal în România, inclusiv refugiaţi.

Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, în județul Timiș se desfășoară un exercițiu de testare a capacității operaționale de răspuns a României din punct de vedere al dinamicii fluxurilor migratorii, anunța sâmbătă MAI.

În aplicarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență condus de vicepremierul Gabriel Oprea, în ultimele săptămâni, autoritățile române au intensificat măsurile de siguranță la frontiera României cu Serbia, prin dislocarea unor forțe și mijloace logistice suplimentare.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră