"Mâine eu te hrănesc": copiii fermierilor manifestează la Strasbourg cu tractoare cu pedale (video)

01 Feb 2024
"Mâine eu te hrănesc": copiii fermierilor manifestează la Strasbourg cu tractoare cu pedale (video)

Mobilizarea fermierilor din Alsacia a luat o formă ușor diferită în dimineața de miercuri. În timp ce sute de tractoare încă blocau o parte din autostrada, copiii fermierilor au manifestat prin Strasbourg cu tractoare cu pedale, scrie FranceBleu

Mobilizarea fermierilor continuă. In Alsacia câteva sute de tractoare au blocat  o parte din autostrada M35. Au fost implicați și copiii lor . Aproximativ treizeci dintre ei au defilat miercuri pe tractoare cu pedale la Place Kleber din Strasbourg, îmbrăcați ca părinții lor și afișând steaguri FDSEA și semne de protest.

„Au dreptate să facă ceea ce fac”

Mai târziu vreau să fiu ca tata, dar nu așa”, „Suntem mai buni decât atât” sau chiar „Mâine eu te hrănesc”, "Ce viitor pentru noi?" se putea citi pe pancartele lor. Un mini-eveniment care a avut mare succes printre trecatorii din Strasbourg, amuzați și emoționați precum Grace, un comerciant din piața Place Kleber: „Săptămâna trecută mi-a luat trei ore să ajung acasă pentru că merg pe autostradă, dar îi susțin în continuare”.

Copiii, cu siguranță, ating o anumită fibră”, adaugă unul dintre colegii săi, „au dreptate să facă ceea ce fac”.

O operațiune de comunicare susținută ca atare de organizatori, „Vrem să arătăm guvernului că există o întreagă generație după noi care vrea să trăiască din această meserie”, explică Nicolas Heitz, cultivator de cereale în Herrlisheim și membru al FDSEA 67”. Și apoi vrem să arătăm că nu suntem deloc pentru pagube. Vrem să facem acțiuni pașnice. Bineînțeles că blocăm, dar doar pentru a putea fi auziți. "

„Vom face totul pentru a menține sprijinul populației”

"Când trecem prin sate sau când ajungem la Strasbourg, simțim sprijinul populației și este foarte important pentru noi. Vom face totul pentru a-l păstra", adaugă Nicolas Rusch, care produce lapte organic în Waldolwisheim. Fermierii din Alsacia sunt gata, spun ei, să se mobilizeze din nou în zilele următoare. Pe lângă drumuri, hipermarketurile ar putea fi acum vizate. " Totul va depinde de răspunsurile pe care le primim în zilele următoare. Vrem ceva concret ."

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră