Controalele ANAF, PRIMELE REZULTATE. 18 persoane nu pot să justifice averi de peste 20 de milioane de lei

17 Aug 2015
Controalele ANAF, PRIMELE REZULTATE. 18 persoane nu pot să justifice averi de peste 20 de milioane de lei
Inspectorii ANAF au demarat, în urmă cu o săptămână, verificarea persoanelor care au o avere ce nu poate fi justificată de veniturile declarate. Mai precis, a 313 persoane fizice cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat. 
 
Conform primelor rezultate, 18 persoane nu pot să justifice averi de peste 20 de milioane de lei, 35 de persoane trebuie să explice sume între 10-20 de milioane de lei, iar 48 de persoane nu pot justifica averi între 5-10 milioane de lei.

"Persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoane încadrate în tranșele superioar de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevedilor legale", se arată în comunicatul ANAF.

Conform distribuției pe județe a primelor 313 persoane verificate, fruntaș este județul Ilfov (34 de persoane verificate), urmat de București și Suceava. 

În eșantionul de risc PFRF (persoane fizice cu risc fiscal) intră persoanele fizice cu avere afișată semnificativă (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creanțe din creditări acordate companiilor și/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative în conturi bancare din România sau din străinătate, cheltuieli personale ridicate) nejustificată de veniturile declarate.

VERIFICĂ AICI detaliile legate de metodologia de verificare a situației fiscale personale

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră