Controale la restaurantele şi fast-food-urile de pe litoral. Ce au descoperit inspectorii

02 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Controale la restaurantele şi fast-food-urile de pe litoral. Ce au descoperit inspectorii

Timp de 5 zile, medicii veterinari şi inspectorii de specialitate au controlat 98 restaurante, 3 pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, 10 braserii, 16 unităţi tip bufet, 8 baruri, 4 beach baruri, 4 cantine, 1 pensiune, 29 magazine alimentare, depozit alimentar, 3 cofetării/patiserii, 11 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 1 unitate comercializare produse congelate, 1 gelaterie, toate amplasate în cele cinci zone turistice. 

"În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor", precizează marţi ANSVSA, după controlul efectuat în perioada 25.07-31.07.2016.

Aproximativ 111 kg de produse alimentare (preparate culinare,carne şi produse din carne) au fost confiscate şi retrase de la vânzare, valoarea acestora fiind  de 1.224 lei.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, s-au dat amenzi totale de 23.200 lei, doar un fast food fiind închis temporar.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră