Trafic şi consum de droguri în unităţi militare! Trei angajaţi MapN, reţinuţi de DIICOT

19 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Trafic şi consum de droguri în unităţi militare! Trei angajaţi MapN, reţinuţi de DIICOT


DIICOT Bucureşti i-a retinut pentru 24 de ore pe George Floricel Vîlcan, Ovidiu Ionuţ Biolan şi Ionuţ Andrei Iubitu, militari angajaţi pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în unităţi militare din Bucureşti şi din judeţul Giurgiu.
Pe lângă cei trei militari au fost reţinuţi şi Gheorghe Mihai Cozma şi Mihai Cosmin Fraţilă, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, potrivit DIICOT.
Anchetatorii spun că în perioada mai - august inculpaţii au traficat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanţe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât în Bucureşti, cât şi în judeţul Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităţilor militare unde se şi consumau aceste droguri şi substanţe etnobotanice.
De aseamea, procurorii arată că substanţele interzise erau procurate din Bucureşti, de la alte persoane care sunt investigate în dosar.
Astfel, în urma unor percheziţii făcute în 18 august în judeţul Giurgiu, inclusiv la Unitatea Militară nr. 01867 "Mihai Bravu”, judeţul Giurgiu, cât şi la cea din Bucureşti, anchetatorii au găsit şi ridicat diferite cantităţi şi tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substanţe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar şi sume de bani obţinute în urma traficului de droguri.
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) precizează, într-un comunicat de presă, că militarii au fost monitorizaţi de Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, iar datele obţinute au fost transmise anchetatorilor.
Militarii urmează să fie duşi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră