Concert de muzică sacră – „TU EȘTI PREOT ÎN VECI”

12 Iun 2023
Concert de muzică sacră – „TU EȘTI PREOT ÎN VECI”

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București organizează la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 28 iunie 2023, ora 20:00, evenimentul cultural-religios Concert de muzică sacră – TU EȘTI PREOT ÎN VECI”, ca pregătire spirituală pentru sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Paul.

Concertul continuă ciclul manifestărilor cultural-religioase ale Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. Acest eveniment este realizat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Tema acestui concert, „TU EȘTI PREOT ÎN VECI”, reprezintă un semn de prețuire și mulțumire pentru toți slujitorii sfântului altar. Prin acest eveniment dorim să conștientizăm faptul că Sfânta Preoție este o Taină instituită de Isus Cristos. Preotul este acela care celebrează Sfânta Liturghie, se roagă cu și pentru poporul lui Dumnezeu, mijlocește harul sfințitor, învață cu putere, sfințește și conduce poporul la mântuire.

La acest concert, în parte inedit, sunt invitați melomanii de muzică clasică, cât și iubitorii de muzică sacră. Publicul va avea ocazia să se bucure de audiția unor lucrări foarte rar interpretate în spațiul cultural din Romania.

Concertul de Muzică Sacră este susținut de Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București, singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret episcopal, Corul Catedralei ”Sfântul Iosif”, dar și de soliștii invitați: Renata Vari, soprană, solistă a Operei Române Craiova și Adrian Mărcan, bariton, solist al Operei Naționale București, Cristian Balaș, vioară, Opera Națională București, nume sonore ale scenei românești și internaționale. Orchestra ANIMA este dirijată de domnul Cătălin Toropoc, dirijor principal. Orchestra ANIMA este constituită din profesioniști și vârfuri de lance ale generației de tineri instrumentiști, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă punctul de pornire în acest demers.

Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul primordial al evenimentului. 

Programul concertului:

Andante Festivo de J. Sibelius

Tantum Ergo de W.A. Mozart

Adagio pentru Vioara și Orchestră în Mi Major de W.A. Mozart

Panis Angelicus de C. Franck

Ave Verum de W.A. Mozart

Simfonia nr.23 în Re Major de Mozart

Eu v-am ales de Pr. L. FARCAȘ

Doamne Ramai mereu cu noi de William Henry Monk (Muzica) și Pr. Pavel Chelaru (Text)

 

Evenimentul este organizat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, precum și de sponsori generoși.

Intrarea este liberă.

Sperăm ca prin acest eveniment să avem o colaborare îndelungată între instituția dumneavoastră şi Arhiepiscopia Romano-Catolică București și totodată vă rugăm să ne fiți PARTENER MEDIA în acest prezent proiect.

 

 

Pr. Eugen Răchiteanu

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu

al ARCB

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră