Compendiu, în loc de manuale, pentru elevii clasei a V-a

04 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Compendiu, în loc de manuale, pentru elevii clasei a V-a

Elevii claselor a V-a vor studia în primele opt săptămâni ale anului școlar 2017-2018 pe baza unui compendiu introductiv pentru gimnaziu, anunţă Ministerul Educaţiei. Decizia aparține ministrului Liviu Marian Pop și are ca obiectiv sprijinirea elevilor de clasa a V-a afectați de absența manualelor școlare.

Documentul are 296 de pagini și este structurat pe 6 arii curriculare: Limbă și comunicare (Limba și literatura română, Limba modernă 1 — Engleză și Franceză și Limba modernă 2 — Engleză, Franceză și Germană), Matematică și științele Naturii (Matematică, Biologie), Om și societate (Educație socială, Istorie, Religie — cultul ortodox, Geografie, Religie — cultul penticostal), Arte (Educație plastică, Educație muzicală), Tehnologii (Educație tehnologică și aplicații practice, Informatică și TIC), Consiliere și orientare (Consiliere și dezvoltare personală).

Fiecare lecție este reflectată în mod distinct, fiecare disciplină având alocate un număr de pagini corelat cu numărul de ore pe săptămână alocate studiului, potrivit planului-cadru. Suplimentar, pentru dezvoltarea unor activități de învățare se fac trimiteri inclusiv la materiale disponibile on-line.

Conform ministerului, conținutul a fost elaborat de grupuri de lucru cu experiență în dezvoltare de curriculum, sub coordonarea metodologică a Institutului de Ștințe ale Educației, instituție în subordinea Ministerului Educației Naționale. Resursele pentru fiecare disciplină au primit aviz favorabil și din partea unui referent științific (cu expertiză de specialitate și curriculară).

Principiul pedagogic esențial pe care acest material îl dezvoltă este cel de învățăre activă, în care elevul nu este doar un receptor, ci un participant activ la propria învățare, mai precizează Ministerul Educaţiei.

În cursul zilei de luni, au fost distribuite 82.200 de exemplare în 20 de județe. În total au fost comandate 177.000 de exemplare, care au costat 732.780 de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră