Plata reabilitării Drumului Naţional14, Sibiu-Sighişoara, aprobată de Comisia Europeană

28 Sep 2015
Plata reabilitării Drumului Naţional14, Sibiu-Sighişoara, aprobată de Comisia Europeană
Comisia Europeană a aprobat plata a 40,7 de milioane de euro pentru România pentru reabilitarea drumului naţional 14 prin Fondul european de dezvoltare regională şi Fondul de coeziune ca parte a Programului Operaţional de Transport, scrie romania-actualitati.ro.

Conform proiectului, au fost reabilitaţi aproximativ 80 de kilometri din drumul naţional ce leagă oraşele Sibiu şi Sighişoara. Tronsonul Sibiu - Mediaş, al Drumului Naţional 14, este parte a reţelei de transport transeuropene extinse. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 48 de milioane de euro, din care 85% reprezintă cofinanţare europeană.

Conform comisarului pentru politici regionale, Corina Creţu, se estimează că prin acest proiect rata de producere a accidentelor pe tronsonul respectiv se va reduce cu 10%. "De asemenea, cei aproape 1 milion de locuitori ai județelor Sibiu și Mureș, precum și utilizatorii naționali și internaționali ai rețelei de transport vor putea să parcurgă distanța dintre cele două orașe în condiții sporite de siguranță și într-un timp mai scurt", a mai spus comisarul european.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră