Codruţa Kovesi, propusă oficial pentru reînvestire la şefia DNA

03 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Codruţa Kovesi, propusă oficial pentru reînvestire la şefia DNA

Secția pentru procurori a CSM urmează să stabilească un calendar în vederea avizării propunerii înaintate de către ministrul Raluca Prună. La 25 februarie, Raluca Prună spunea că înțelege să își asume funcția pe care o are și să aplice dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Ca ministru al Justiției, înțeleg să iau act de performanța susținută a DNA, să-mi asum funcția pe care o am și să aplic dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA", declara Raluca Prună la prezentarea bilanțului DNA pe anul 2015.

Anunţul ministrului Justiţie privind reînvestirea Codruţei Kovesi a generat critici atât în CSM, cât şi pe scena politică. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că ministrul Justiţiei a încălcat și a desconsiderat procedurile legale de numire a şefului DNA.

"Dacă ea nu respectă legea, avem așteptări mai mici de la toți ceilalți și este un lucru pe care vreau să-l subliniez și să-l aduc în atenția opiniei publice asupra modului în care, a nu știu câta oară, ministrul Justiției greșește. Cred că este și o responsabilitate aici, bineînțeles, a prim-ministrului, să-i atragă atenția ministrului Justiției să intre în legalitate", a spus Tăriceanu.

El a mai spus că este și un mesaj "descurajant" pentru ceilalți procurori, "văzând că sunt anumite poziții rezervate, din start, pentru persoane preferate".

Întrebat joi, la Cotroceni, dacă va semna decretul de numire a Codruţei Kovesi la şefia DNA, preşedintele Iohannis a răspuns: "E evident ca am fost informat şi m-am exprimat deja în public cel puţin de două ori. Cred că rezultatele de DNA vorbesc de la sine".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră