Sindicaliştii avertizează: “Lumea va ieşi în stradă”. Care e motivul?

03 Apr 2016 | scris de Sorin Anghel
Sindicaliştii avertizează: “Lumea va ieşi în stradă”. Care e motivul?


"O astfel de propunere este extrem de deranjanta. Nu ştiu cum îşi permit după ce Ponta zicea că da 25 la sută. Cum vii acum şi dai 25 de lei pe an? Nu se poate aşa ceva. Peste tot spunem că merge economia, dar banii nu merg la cei care ar trebui”, a declarat liderul sindical pentru news.ro.


Sindicalistul a mărturisit că guvernul technocrat a greşit că nu a convocat Consiliul Sindical Tripartit. „Când refuzi trei propuneri de bun simt privind Legea salarizării şi vii acum să spui că nu sunt bani, este evident că lumea va pleca şi va ieşi în stradă, pentru că nu se poate aşa ceva. (...) Ce se întâmplă de la 1 mai când o femeie de serviciu va lua cât un medic? Nu s-au gândit deloc la faptul că inechităţile trebuie rezolvate. Când şi cum vor face asta?”, a spus Barascu.

Acesta avertizează că salariul minim ar putea să nu mai ajungă la 1.250 de lei la dată de 1 mai.


Guvernul a propus sindicatelor o formulă de majorare a salariilor bugetarilor în medie cu 19%, dar cu o condiţie dura, şi anume limitarea drastică a ritmului de creştere a salariului minim brut, cu tranşe anuale de câte 25 de lei, astfel încât acesta să ajungă la 1.350 lei doar în 2020, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră