Sistemul cardului de sănătate nu mai funcționează online

21 Sep 2015
Sistemul cardului de sănătate nu mai funcționează online
Din cauza unor variații de tensiune electrică, sistemul cardului de sănătate nu mai funcționează online începând cu orele 16.30. Specialiștii lucrează pentru remedierea defecțiunii, iar în maxim 3 ore sistemul va funcționa în parametri normali, a anunţat luni CNAS într-un comunicat.

În acest interval, furnizorii vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, așa cum prevăd normele de utilizare a cardului național de sănătate. Pe site-ul CNAS a fost postat anunțul de avertizare a furnizorilor despre această situație. 

Şi vinerea trecută sistemul a fost blocat câteva ore."În această dimineață, a apărut o defecțiune la sistemul cardului de sănătate, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze. Există normele de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situație în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline. Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem. Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore", a explicat purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase.

Citiţi mai multe ştiri din  Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră