De sâmbătă, se circulă pe primul giratoriu suspendat din România

27 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
De sâmbătă, se circulă pe primul giratoriu suspendat din România

"După finalizarea operațiunilor de înlăturare a semafoarelor, plasarea parapeților de tip New Jersey, finalizarea rigolelor și a accesului pietonal, precum și amenajarea terenului și desființarea variantelor de circulație provizorie, traficul în zonă se va desfășura respectând marcajele orizontale și semnele verticale de circulație amplasate conform proiectului tehnic avizat", se precizează în comunicatul CJ Prahova.

De asemenea, şoferii sunt rugaţi să respecte indicațiile Poliției Rutiere și semnalizarea temporară.

Pasajul rutier, unic în România, a fost construit în Blejoi, deasupra uneia dintre cele mai aglomerate şi periculoase intersecţii din Prahova. Aceasta se află la ieşirea din Ploieşti (pe DJ 102) către Păuleşti, Braşov (DN 1A) şi Buzău (DN 1B). Pasajul suprateran are o lungime de aproximativ un km şi o înălţime de circa 7 metri.

Pasajul asigură legătura dintre DJ102 (Ploieşti-Păuleşti) şi DN 1B (Ploieşti-Buzău) prin bretele de acces. Podul deviază şi separă fluxurile de trafic, respectiv traficul general de tranzit de cel comercial din partea nordică a Ploieştiului. Podul are o garanţie de rezistenţă de 100 de ani. Finanţarea lucrării s-a făcut din fonduri europene, iar contribuţia CJ Prahova este de aproape 3,3 milioane de lei.

______________________

Citiţi şi:

Aşa ceva vezi mai rar pe terenul de tenis! Punct SPECTACULOS realizat la Roland Garros (VIDEO)

Vladimir Putin ameninţă România cu rachete: Suntem forţaţi să luăm măsuri! (VIDEO)

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră