Cine va prelua Primăria Capitalei, Cornel Peptea sau Dan Darabont?

09 Sep 2015
Cine va prelua Primăria Capitalei, Cornel Peptea sau Dan Darabont?
Primăria Capitalei are doi viceprimari: Cornel Pieptea, de la PNL şi Dan Darabont, de la PSD. În condiţiile în care Sorin Oprescu nu îşi mai poate îndeplinii atribuţiile, conducerea Primăriei Generale ar putea fi preluată de unul dintre cei doi viceprimari.

În această dimineaţă, Cornel Pieptea, viceprimar PNL, a postat pe pegina de Facebook un mesaj din care lasa să se înţeleagă faptul că nu va asigura interimatul în lipsa edilului şef Sorin Oprescu.

În aceste condiţii, cel mai probabil, conducerea Primăriei Generale va fi preluată de viceprimarul PSD, Dan Darabont.

„În așteptarea comunicării deciziei definitive și irevocabile din partea instanței în cazul lui Sorin Oprescu, grupul consilierilor generali ai Partidului Național Liberal are ca prioritate identificarea soluțiilor pentru evitarea blocării activității Primăriei Capitalei.

După emiterea de către Prefect a ordinului prin care se constată suspendarea din functie a lui Sorin Oprescu, Consiliul General va fi pus în situația de a alege, dintre viceprimarii existenți, persoana care va prelua în întregime atribuțiile primarului general.

Consider că poziția de viceprimar este mai degrabă o funcție tehnică, specifică unui specialist în administrație, și în acest spirit am căutat să îmi exercit mandatul.

Tocmai de aceea, nu mi-am depus nici candidatura în cursa internă din cadrul Partidului Național Liberal pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei.

În acest fel am considerat că trebuie să îmi confirm pozițiile publice exprimate anterior prin care am precizat că obținerea mandatului de primar general nu este un obiectiv personal.

Întrucât situația dificilă a Primăriei Capitalei impune atenția totală a viitorului primar general interimar, prezența sa fiind necesară 24 din 24 de ore, am reflectat atent la opțiunile mele și consider că în acest moment, datorită situației familiale nu pot îndeplini cu succes atribuțiile unui primar general interimar.

Voi discuta cu colegii mei liberali pentru a identifica o soluție astfel încât bucureștenii să aibă un primar general interimar hotărât și capabil, căruia îi voi acorda sprijinul meu profesional. Sunt convins că la nivelul Consiliului General al Municipiului București va fi desemnată persoana cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor actuale și urgente ale orașului”, scrie pe Facebook Cornel Pieptea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră