Câți medici are România și de câți ar fi nevoie. Exodul lor pune în pericol siguranța națională

18 Aug 2015
Câți medici are România și de câți ar fi nevoie. Exodul lor pune în pericol siguranța națională
Florin Chirculescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Democratice ale Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”, a declarat că o Lege a medicului ar putea fi discutată în CSAT, având în vedere că exodul masiv al medicilor va pune o problemă de siguranță națională.

„Există un exod masiv al medicilor, din 2011 până azi din spitale au plecat 7.100 de medici. Suntem acum 13.500, necesarul e de 26.000, iar dacă acest exod va continua, cine știe câți medici vor mai fi peste patru ani, cinci ani, și toate se vor reflecta în starea de sănătate a populației”, a avertizat Florin Chirculescu, luni seară, la Digi 24.

Legea ar trebui să statueze clar două chestiuni: aceea că medicina este o profesie liberală, iar al doilea aspect este că ar trebui să indice veniturile la care ar fi îndrituiți medicii, datorită importanței pe care o au, a explicat președintele Federației Sindicatelor Democratice ale  Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”.

„E a treia oară când sunt într-o asemenea situație. De fiecare dată când este an preelectoral, există negocieri inclusiv cu medicii, ni se fac promisiuni, au loc alegerile, cei care fac promisiunile câștigă și apoi ne uită. Uitându-i pe medici, îi uită pe pacienți, uitându-i pe pacienți, își uită electoratul”, afirmă Florin Chirculescu.

El spune că paralela salariile demnitarilor vs salariile medicilor denotă un grad de ipocrizie și de iresponsabilitate. Chirculescu a subliniat că o majorare salarială corectă e singura cale prin care se poate stopa mica corupție din sistem și a avertizat că statul român va cheltui mai mult cu problemele generate de absența medicilor decât ar cheltui cu salariile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră