Cea mai mare moschee din Europa crestina se construieste la Bucuresti. Va exista si o scoala de studiu a Coranului

25 Iun 2015
Cea mai mare moschee din Europa crestina se construieste la Bucuresti. Va exista si o scoala de studiu a Coranului
Turcia va construi la Bucuresti un mare complex cultural care va contine si o moschee de peste 2000 de locuri. E de fapt prima moschee adevarata construita in capitala, celelalte moschei din oras fiind amenajate in cladiri care initial au avut o alta destinatie.

Moscheea va fi construita pe o suprafata de circa 13.000 de metri patrati iar complexul in mijocul caruia va fi ridicata va mai contine si o scoala de studiu a Coranului dar si o biblioteca ce va contine carti stiintifice si religioase.

Decizia construirii acestei moschei a fost luata de autoritatile romane in urma vizitei presedintelui Erdogan la Bucuresti de acum doua luni. Imediat, guvernul a concesionat o suprafata de teren in zona Romexpo, mai precis pe Bulevardul Expozitiei.

Potrivit planuluin de constructie, moscheea de la Bucurest va fi cel mai mare lacas de cult musulman  din Europa crestina.

La ora actuala , cea mai mare moschee din Romania se afla la Constanta(foto) si poarta numele lui Carol I, sub patronajul caruia a fost construita in 1910-1913. In Bucurest se estimeaza ca traiesc cam 10.000 de musulmani, majoritatea fiind cetateni straini. In Dobrogea, potrivit ultimului recesamant, exista o comunitate musulmana de 70.000 de persoane.


Constructia acestei moschei in Bucuresti face parte dintr-un plan de “expansiune” culturala pe care Turcia il promoveaza de mai multi ani in toate tarile europene. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră