Ce nivel de educație au românii față de restul europenilor

20 Sep 2016 | scris de Cristi Semeghin
Ce nivel de educație au românii față de restul europenilor

Jakub Marian a realizat două hărţi, utilizând date din statisticile publicate de Eurostat în luna decembrie a anului trecut.

Prima dintre hărți indică distribuția persoanelor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, care au diplomă universitară.

harta 1

 

Cea de-a doua hartă indică distribuția numărului de persoane adulte cu vârste între 30 şi 34 de ani, care au absolvit facultatea.

harta 2


Hărţile indică faptul că există doar câteva regiuni în care mai mult de jumătate din populaţie care au un nivel de formare profesională superior. Printre oraşele privilegiate, cu oameni educați, se numără Londra, Oxfordshire, estul Scoţiei, Brabantul valon în Belgia, Oslo în Norvegia, Helsinki, în Finlanda, şi Zurich, în Elveţia, arata indy100.com.

"Mi se pare destul de interesant faptul că Germania are procentul cel mai mic de absolvenţi de universitate dintre toate economiile europene dezvoltate. Cu toate acestea, nu este neapărat un lucru rău, deoarece modul în care funcţionează sistemul de învăţământ german este diferit de alte ţări europene", a spus Jakub Marian.

După cum se poate, vedea, singurul oraş din România unde există un număr semnificativ de absolvenţi de facultate este Bucureştiul, la ambele categorii de vârstă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră