Ultima găselniţă a CONTRABANDIŞTILOR. Ce au găsit poliţiştii în stupii de albine ai unui botoşănean

21 Iun 2015
Ultima găselniţă a CONTRABANDIŞTILOR. Ce au găsit poliţiştii în stupii de albine ai unui botoşănean
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Botoşani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Botoşani au destructurat o grupare infracţională care se ocupa cu contrabanda de ţigări. 

Astfel, în data de 19 iunie a.c. au fost desfăşurate 24 percheziţii domiciliare, efectuate la membrii grupării, la mai multe adrese de pe raza judeţului Botoşani, Suceava, Iaşi şi Bucureşti, de unde au fost ridicate în vederea confiscării cantitatea de 1.700 pachete de tigaride diferite marci - unele ascunse în stupi de albine- la una dintre locuinţele din Botoşani- importante sume de bani, aparatura specifică de supraveghere/monitorizare, 19 telefoane mobile, un pistol cu bile şi alte obiecte/inscrisuri utile cauzei. În perioada documentării activitatii infracţionale, poliţiştii de frontieră au mai descoperit şi ridicat în vederea confiscării cantitatea de peste 9.578 pachete cu ţigări diferite mărci provenite din contrabandă, în valoare de peste 86.000 lei. După audierea celor 20 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. Botoşani au dispus masura reţinerii pentru 24 de ore fata de 3 inculpaţi şi controlul judiciar faţă de 4 suspecţi.

GRUPARE INFRACŢIONALĂ ACŢIONA PE TREI PALIERE

Suspecţii - cetăţeni români şi moldoveni - au constituit o grupare infracţională organizată, transnaţională, care începând cu luna aprilie 2014 a desfăşurat activităţi de contrabandă cu ţigări din R. Moldova şi Ucraina, tigările fiind introduse ilegal în România, ascunse în locaşuri special amenajate în caroseriile autovehiculelor cu care aceştia circulau sau trecute ilegal frontiera peste râul Prut de către cetăţeni moldoveni cu ajutorul unor bărci. Membrii grupării acţionau coordonat, fiind structuraţi pe mai multe paliere. În perioada monitorizată membrii grupării au traficat 51450 pachete cu ţigări de provenienţa extracomunitară cauzând un prejudiciu de aproximativ 500.000 lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră