Când trecem la ora de iarnă în 2015. Cum ne poate afecta schimbarea orei

18 Oct 2015
Când trecem la ora de iarnă în 2015. Cum ne poate afecta schimbarea orei
Trecerea la ora de iarnă se va face în 2015 în noaptea de 24 spre 25 octombrie, acele ceasornicului fiind mutate cu o oră în urmă (ora 04.00 devinind astfel ora 03.00).

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015.
Cu mai puține implicații în tulburarile somnului decât trecerea la ora de vară, când noaptea se micșorează cu o oră, trecerea la ora de iarnă poate produce unele perturbări ale bioritmului, în special la persoanele mai fragile, precum copiii și bătrânii.

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015.
Perturbările amintite pot influența în mod negativ starea de sănătate, nu doar somnul fiind afectat ci și pofta de mâncare, starea de concentrare, capacitatea de muncă sau starea de dispoziție.

Specialiștii propun câteva recomandări prin care efectele produse de trecerea la orarul de iarnă să fie reduse sau chiar eliminate.

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015.
Printre acestea, reglarea ceasului cu o zi înainte.
Multe persoane supuse stresului pot simti o stare de iritare ca urmare a posibilității de a omite să modifice ora ceasurilor aflate în casă și mai ales de faptul că această operațiune trebuie repetată de mai multe ori. De aceea, se recomandă reglarea ceasurilor cu anticipație, chiar și la dispozitivele electronice la care se face în mod automat. Schimbarea orei cu o zi înainte aduce avantajul de a obișnuirii organismul și psihicului inainte de a se produce schimbarea.

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015.
O altă recomandare recomandă mergerea la culcare cu o oră mai târziu sâmbătă seara. În acest mod, considerând că vom avea parte de aceleași număr de ore de somn, trezirea de dimineașă se va face la o oră ce va fi asimilată uneia obișnuite.

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015.
Specialistii sfatuiesc totusi sa nu se leneveasca prea mult duminica in pat. Daca dormim prea mult, riscam ca duminica seara sa nu ne fie somn la ora cand trebuie sa mergem la culcare

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015.
Unele persoane acuza o stare de oboseală puternică după schimbarea orei, care poate fi însotita și de o senzație de disconfort, uneori chiar și de dureri de cap. Simptomele menționate vor trece odată cu adaptarea organismului la noul ritm de viață, cu alte repere orare (muncă, ore de masă și de culcare, în câteva zile sau în maximum câteva săptămâni.

CÂND TRECEM LA ORA DE IARNĂ 2015.
Prin trecerea la orarul de iarnă, ziua de 25 octombrie 2015 va avea 25 de ore, devenind cea mai lungă din an. Sistemul de schimbare a orei a fost introdus pentru prima dată în România în 1932, fiind valabil până în 1943 și reluat 36 de ani mai târziu, în 1979,


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră