Întâlnire Cameron - Iohannis. Concluzia e clară: trebuie consolidată cooperarea bilaterală

09 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Întâlnire Cameron - Iohannis. Concluzia e clară: trebuie consolidată cooperarea bilaterală

Premierul britanic David Cameron a afirmat, la Palatul Cotroceni, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre cum Marea Britanie și România pot să-și consolideze cooperarea în domeniile apărării, migrației și reformei Uniunii Europene.

"Astăzi am discutat despre cum putem să consolidăm cooperarea noastră pe mai departe în apărare, pe migrație și în reforma UE", a spus Cameron. El a subliniat că Marea Britanie și România au relații bilaterale importante, arătând că cele două țări sunt partenere în UE, în NATO și "buni parteneri de afaceri". Cameron a indicat că schimburile comerciale dintre România și Marea Britanie s-au ridicat, anul trecut, la 3,5 miliarde de euro. Cameron a salutat faptul că România deja investește 2% din PIB pentru Apărare până în 2017, amintind că forțele celor două state se instruiesc împreună.

"Trebuie să spargem legătura între traficanții de persoane. Marea Britanie își joacă rolul său în acest domeniu, donăm în Siria, avem nave în Marea Mediterană și oferim asistență practică țărilor europene din prima linie cu vameși din Marea Britanie care ajută la monitorizarea și înregistrarea migranților", a spus premierul britanic.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră