BILANȚ NEGRU la sfârșit de sezon, pe litoral. Marea Neagră a ucis 30 de persoane în această vară

07 Sep 2015
BILANȚ NEGRU la sfârșit de sezon, pe litoral. Marea Neagră a ucis 30 de persoane în această vară
30 de oameni și-au pierdut viața vara aceasta, pe litoral. În ciuda avertismentelor salvamarilor şi a steagurilor arborate, turiştii s-au aventurat în apă, iar 30 dintre aceştia au murit înecaţi.

Din cele peste 30 de cazuri de înec, la 24 medicii nu au mai putut face nimic deși au depus eforturi deosebite  pentru a-i readuce la viață. 
 
Au existat, însă, şi situaţii în care victimele au fost căutate de pompieri şi salvamari după ce au dispărut în valuri şi care au fost găsite după câteva zile, plutind pe apă sau aduse de valuri, la mal. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanta, medicii au reuşit să salveze, vara aceasta, 55 de persoane aflate la un pas să se înece în mare.

Victimele au ajuns la spital, unde viaţa le-a fost salvată. 
 
Valorile sunt apropiate de cele de anul trecut, a declarat Gabriel Culea, coordonatorul salvamarilor din nordul staţiunii Mamaia – Modern, citat de radioconstanta.ro
 
S-au aventurat în largul mării pe plăci de polistiren
 
Ultimul weekend a fost marcat de o dublă tragedie. Doi tineri, în vârstă de 22, respectiv 36 de ani, s-au înecat în staţiunea Mamaia după ce s-au aventurat în mare pe plăci de polistiren, deşi nu ştiau să înoate. 
 
Vântul puternic i-a dus în larg, unde au căzut de pe plăci şi s-au înecat. Tânarul de 22 de ani a fost găsit şi adus la mal, însă manevrele de resuscitare nu au avut nici un efect. Trupul celuilalt bărbat încă nu a fost gasit.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră