3 milioane de euro pentru cabinetele medicale şcolare din Capitală

25 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
3 milioane de euro pentru cabinetele medicale şcolare din Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca vor fi achizitionate  aparatura medicală de urgenta, aparate pentru masurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer conditionat, piese de mobilier, frigidere. Pentru cabinetele stomatologice scolare se vor achizitiona scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer conditionat, laptopuri, imprimante, etc. La toate acestea, se adaugă reparatii curente, igienizari, dezinfectari, montare parchet.

Primarul Capitalei promite că toate cele 447 de cabinete medicale scolare si 148 de cabinete stomatologice din scoli, gradinite si universitati vor fi dotate la nivel european, investiţii de care care vor beneficia cei 245.209 de prescolari, scolari, elevi si studenti din Bucureşti.

Gabriela Firea a mai spus ca a cerut managerilor de la cele 19 spitale administrate de municipalitate, un inventar de necesitati pentru a aloca fondurile necesare dotării cu aparatura la standarde europene. "Pana acum am primit 14 referate de necesitate, mai sunt cinci manageri de spital care nu au predat aceste referate", a precizat Firea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră