Peste 800 milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor din puşcării

27 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Peste 800 milioane de euro pentru îmbunătăţirea condiţiilor din puşcării

Investiția este distribuită între Administrația Națională a Penitenciarelor – 740,23 milioane euro, Direcția Națională de Probațiune – 21,47 milioane euro și Ministerul Afacerilor Interne – 76,73 milioane euro.

Conform Guvernului, Administrația Națională a Penitenciarelor va crea 10.895 locuri noi de cazare și va moderniza 1.651 locuri de cazare, până în anul 2023. Totodată, va fi angajat  personal suplimentar, memorandumul prevăzând încadrarea a 5847 de persoane până în anul 2023.

În ceea ce privește Direcția Națională de Probațiune, în calendarul de măsuri sunt cuprinse 4 acte normative care privesc normalizarea cadrului de implementare a noilor sancțiuni neprivative de libertate, prin acoperirea vidului existent în prezent în care activitatea de probațiune este realizată după norme tranzitorii.

De asemenea, tot aici sunt cuprinse măsuri privind resursele umane, astfel încât să se reducă volumul de activitate /consilier de probațiune, prin suplimentarea graduală a schemei de personal, până în anul 2018, cu 626 de posturi consilier de probațiune, și încadrarea a 171 angajați pentru a realiza atribuțiile de secretariat și administrative, realizate în prezent tot de consilierii de probațiune, mai anun'[ Guvernul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră