Averea lui Sorin Oprescu, verificată de Agenţia Naţională de Integritate

07 Sep 2015
Averea lui Sorin Oprescu, verificată de Agenţia Naţională de Integritate
Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a sesizat în cazul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, informează B1 TV. Astfel, ANI va verifica averea edilului.  Din declarația sa de avere, Oprescu are două terenuri, unul în Cioplani și unul în Predeal, amândouă de câte 500 de metri pătrați.

De asemenea, edilul mai are o casă în Cioplani și un apartament de 200 de metri pătrați în București.  Tot din declarația sa de avere, primarul general mai deține obiecte de artă și tablouri în valoare de 57.000 de euro, dar și obiecte de cult de 9.000 de euro.Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, mandatul fiind trims duminică noaptea de magistrații Tribunalului București.

De ce este acuzat Sorin Oprescu 


Magistrații Tribunalului București au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar Sorin Oprescu a fost dus în arestul Poliției Capitalei.  Imediat după anunţarea verdictului, unul dintre avocaţii lui Oprescu, Viorel Mocanu, a declarat pentr presă, răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor, că Primarul General al Capitalei NU a fost prins în flagrant delict, aşa cum se afirmase anterior, din surse judiciare, în presă.

„Nu e vorba de un flagrant. S-a tot vehiculat acest lucru, darn u este vorba despre flagrant”, a declarat avocatul acestuia. Întrebat dacă Oprescu ia în calcul o eventuală răzbunare, avocatul a declarat:”Nu discutăm de răzbunări şi nu cădem în plasa unor afirmaţii care nu au legătură cu actul de justiţie”.

“Domnul Oprescu şi-a exprimat încrederea în actul de justiţie şi s-a formulat contestaţie la această decizie”, a mai spus avocatul, cu referire la situaţia în care se află primarul Capitalei. “Oprescu a explicat absolute toate elementele care i-au fost aduse drept acuzaţii aşa cum domnia sa le-a perceput că s-au petrecut”, a mai spus avocatul.

Oprescu este vizat de un singur denunţ, potrivit sursei citate. Alte trei denunţuri nu l-au vizat niciodată, ci ii vizează, ca şi înregistrările, pe ceilalţi inculpaţi din aceasta cauză.
Sorin Oprescu nu a dormit nicio oră de sâmbătă, de la ora 22:00, pentru că s-a supus interogatoriilor. Avocatul a mai declarat că nu se aştepta la decizia arestării şi că a depus contestaţie la acestă decizie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră