Austriecii de la Schweighofer, monitorizaţi de Ministerul Mediului şi Gărzile Forestiere

21 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Austriecii de la Schweighofer, monitorizaţi de Ministerul Mediului şi Gărzile Forestiere

Ministerul Apelor și Pădurilor a anunţat marţi, că, împreună cu Gărzile Forestiere, va monitoriza compania austriacă Schweighofer Holzindustrie după ce organizația internațională  Forest Stewardship Council (FSC), a decis să-i retragă certificarea pentru lemnul pe care îl procesează.

"Dat fiind faptul că vorbim despre cel mai mare procesator de material lemnos din România, retragerea cetificării FSC presupune, din partea autorității publice centrale din domeniul silviculturii, o atenție mai mare. În acest sens, în perioada următoare, MAP împreună cu Gărzile Forestiere vor supraveghea foarte atent activitatea companiei, atfel încât să ne asigurăm că suspiciunile invocate de experții FSC nu au consecințe de natură legală, privind aplicarea legislației silvice specifice", precizează Ministerul Apelor şi Pădurilor, pe pagina sa oficială de internet.

Ministerul condus de Adriana Percu speră, totodată, că societatea Schweighofer Holzindustrie va depune toate eforturile pentru a clarifica problemele care au dus la retragerea certificării FSC.

Organizația internațională Forest Stewardship Council a anunțat săptămâna trecută că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, după ce activiști din trei țări (Germania, Austria și România) au înmânat o petiție semnată de peste 250.000 de cetățeni directorilor FSC.

În urma acestei decizii, lemnul tăiat ilegal din pădurile României nu va mai fi certificat ca fiind sustenabil și nu va mai putea fi vândut sub marca FSC pe piețele internaționale. FSC a considerat că prelungirea perioadei de probă pentru Schweighofer este inacceptabilă în condițiile în care compania nu respectă standardele de sustenabilitate.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră