Schweighofer contraatacă: Am investit 800 de milioane de euro în România. Ajunge!

18 Feb 2016 | scris de Istvan Deak
Schweighofer contraatacă: Am investit 800 de milioane de euro în România. Ajunge!

Schweighofer deține trei fabrici de cherestea în România, la Reci, Sebeș și Rădăuți și o fabrică de panouri din lemn masiv la Siret.
“Cu siguranță nu mai construim încă o fabrică de cherestea în România. Din 2003 am investit 800 de milioane de euro în cinci locuri din România și am creat peste 3.000 de locuri de muncă”, a declarat Georg Erlacher, membru în conducerea concernului, citat de Wirtschaftsblatt.

El a adăugat că în perioada următoare, Schweighofer “va investi într-o fabrică cu siguranță în afara României, probabil într-o țară vecină”. El estimează că cifra de afaceri a concernului va crește de la 650 de milioane de euro la peste un miliard de euro, mizând în special pe fabrica de la Reci.

“Noi am construit a treia fabrică fără să știm ce lege nouă se va adopta. Acum trebuie să regândim tot planul de aprovizionare cu lemne a fabricilor. Jumătate din lemnul prelucrat în România provine deja din import. Noi prelucrăm acum 1,6 milioane metri cub de lemn din România, în timp ce în 2010 prelucram peste 2 milioane.

Motivul principal este prețul utopic al lemnului din România. În 2016 vom importa 48% din lemn, în 2010, lemnul prelucrat din import reprezenta doar 14%. Două-treimi din pădurile României sunt deținute de statul român”, a mai adăugat reprezentantul Schweighofer.

Pe aceeași temă: Jumătate din tăierile de păduri din România sunt ilegale; Schweighofer, principalul beneficiar

Alte stiri din Business

Ultima oră