Revin „hingherii de maşini“? Ce se va întâmpla, în Capitală, cu autoturismele parcate neregulamentar. ANUNŢUL primarului interimar al Capitalei

17 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
Revin „hingherii de maşini“? Ce se va întâmpla, în Capitală, cu autoturismele parcate neregulamentar. ANUNŢUL primarului interimar al Capitalei

Autovehiculele care împiedică deszăpezirea vor fi ridicate pentru a permite intervenţia şi apoi vor fi amplasate la loc, a declarat luni primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, potrivit agerpres.ro. „Doar pentru perioada iernii şi în anumite condiţii speciale, în situaţia în care un autovehicul impietează accesul utilajelor de deszăpezire autovehiculul va fi ridicat, se va face deszăpezirea, iar el va fi amplasat pe acelaşi loc. Altfel nu vom putea face niciun fel de ridicări ale autovehiculelor“, a precizat edilul la finalul şedinţei CGMB.

Potrivit acestuia, nefiind bază juridică conducătorii auto nu vor fi amendaţi. În ceea ce priveşte sistemul managementului traficului el a precizat că se lucrează la cele aproximativ 400 de bucle inductive.„Până la sfârşitul acestei luni, din ce îmi comunică mie Administraţia Străzilor, care ia legătura cu UTI, până la sfârşitul acestei luni mare parte a buclelor inductive vor fi gata“, a adăugat Ştefănel Dan Marin.

Curtea Supremă, șah-mat la „hinghereală”

Decizia din mai a Curții Supreme a aruncat în aer afaceri uriașe de milioane de euro, câștigate din ridicarea mașinilor. Înalta Curte a aprobat recursul formulat de Avocatul Poporului, în ceea ce privește ridicarea mașinilor staționate neregulamentar. După ani buni de „lupte“ cu morile de vânt, magistrații au stabilit: consiliile locale nu mai au niciun fel de competență în ridicarea autoturismelor.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră