Produse alimentare "Nr. 1 în România", bune doar de înşelat

16 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Produse alimentare

"In perioada 11 – 15.01.2016, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat la nivel national o actiune de control de verificare a existentei la comercializare a unor produse ce prezentau pe etichete/ambalaje afirmatii care pot induce in eroare consumatorii, respectiv “Nr.1 in Romania”, “Nr.1 in lapte - sursa Nielsen - in Romania”, “Faina nr.1 din Romania”, “Nr.1 din 2002 in preferintele romanilor”, “Nr. 1 in Romania dupa volumul vanzarilor”, informează ANPC.

Ca urmare, au fost retrase definitiv sau temporar de la comercializare mai multe produse alimentare neconforme şi s-au dat amenzi de peste 400.000 de lei. Printre produsele înşelătoare se numără mai multe tipuri de salam, făină, lapte, iaurt, smântână şi orez.

"Rezultatele controlului pot fi concluzionate astfel: Au fost controlati 215 operatori economici, constatandu-se abateri la un numar de 134 (~62 %) de la prevederile legale, in vigoare privind protectia consumatorilor; s-a dispus oprirea temporara de la comercializare de produse alimentare, in valoare de circa 293. 000 lei;s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare de produse alimentare, in valoare de 273 lei, care prezentau data durabilitatii minimale depasita sau caracteristici care le faceau improprii consumului uman; s-au aplicat 134 sanctiuni contraventionale constand in 96 amenzi contraventionale insumand 423.000 lei, pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorilor si 38 avertismente", mai precizează ANPC.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră