Vești bune de la ANM. Ce se va întâmpla cu vremea în februarie

25 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Vești bune de la ANM. Ce se va întâmpla cu vremea în februarie

"Ziua de astăzi va fi în continuare foarte rece în partea de sud a țării. Pornim de la minime foarte scăzute. În această dimineață au fost minus 21 de grade la Roșiorii de Vede, minus 19 la București, la stația Băneasa. Plecând de la astfel de temperaturi, nu putem aștepta prea multe până la orele prânzului, dar tendința vreme pentru zilele următoare este de încălzire. Această încălzire se va resimți începând de mâine în mare parte a teritoriului, iar până spre sfârșitul săptămânii vom sesiza cu toții diferența categorigă față de ceea avem acum pentru că vom ajunge să avem maxime pozitive. Nu este exclus ca în unele zone, cel puțin pe la deal, să fie temperaturi care vor depăși mediile climatologice. Deci trecem de la o vreme deosebit de rece la una ușor mai caldă decât ar fi firesc la sfârșitul lunii ianuarie", a spus Florinela Georgescu la Antena1.

Directorul executiv al ANM nu exclude posibilitatea apariției inundațiilor în zonele în care stratul de zăpadă a rămas consistent din cauza gerului.

"Aerul mai cald vine dintre Europa Centrală. Pe măsură ce se va încălzi, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie. Să nu uităm totuși că luna februarie este o lună de iarnă", a mai spus Florinela Georgescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră