Andrei Rudeanu, ginerele lui Blaga, reţinut de procurori

21 Mai 2015
Andrei Rudeanu, ginerele lui Blaga, reţinut de procurori
Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost reţinut de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Rudeanu va fi prezentat mâine, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

El a fost adus joi la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București pentru a fi audiat în dosarul în care au fost efectuate percheziții la firme de protecție și pază.

În această dimineaţă, procurori și polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 5 percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții unei societăți prestatoare de servicii de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor și probelor administrate în cauză, se ridică la valoarea de aproximativ 2.500.000 de lei.

Ionuț Rudeanu deține o firmă de protecție și pază, care a câștigat de-a lungul timpului mai multe contracte de la instituții publice. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră