Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a vizitat punctul de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Siret

17 Mar 2024
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a vizitat punctul de trecere a  frontierei româno-ucrainene de la Siret

Reconstrucția  punctul de trecere „Porubne - Siret” de la granița Ucrainei cu România întărește semnificativ capacitățile de tranzit ale regiunii Cernăuți, scrie Ukrinform

Acest lucru a fost anunțat de șeful OVA Cernăuți, Ruslan Zaparanyuk, pe Facebook, relatează Ukrinform.

Zaparanyuk a discutat cu Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în România Kathleen Ann Kavalek despre perspectivele dezvoltării infrastructurii vamale, în special punctele de trecere a frontierei româno-ucrainene.

Întâlnirea a avut loc la graniță, așa că am prezentat rezultatele finalizării reconstrucției pe ambele părți ale graniței autostrăzii Porubne - Siret, care întărește semnificativ capacitățile de tranzit ale regiunii noastre. Avem o serie de proiecte ambițioase. în acest domeniu”, a spus șeful OVA.

Potrivit acestuia, a fost deja pregătită o propunere de proiect pentru construirea celui mai mare punct de control pentru vehicule grele din satul Bila Krynytsia de la granița cu România. Acest lucru va face posibilă integrarea regiunii Cernăuți în sistemele internaționale de transport și logistică.

„Împreună cu domnul Flutur, am finalizat implementarea a două proiecte de infrastructură oglindă, care au presupus construirea de drumuri de acces la punctul de trecere Shepit de pe ambele părți ale graniței și inițiem și problema deschiderii de noi puncte de trecere a frontierei. Toate aceste evoluții au stat la baza Planului general privind dezvoltarea infrastructurii graniței cu Ucraina, care va fi prezentat luna viitoare în cadrul unui eveniment de amploare care va avea loc la Cernăuți”, a spus Zaparanyuk.

El a vorbit și despre dezvoltarea căii ferate - continuarea căii în stil european, care intră pe teritoriul regiunii Cernăuți - un proiect strategic. „Acest lucru va lega Cernăuți și Suceava cu încă un tip de legătură și va deschide oportunități enorme de dezvoltare reciprocă”, este convins șeful OVA.

După cum a raportat Ukrinform, anul acesta în regiunea Cernăuți este planificată construcția celei de-a doua etape la punctele de control „Krasnoilsk” și „Dyakivtsi”. De asemenea, este planificată creșterea numărului de benzi de circulație pentru camioane la punctul de control Porubne.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră