Ambasada României la Londra are un... pisoi oficial

21 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ambasada României la Londra are un... pisoi oficial

"Este un pisic sociabil şi frumuşel. Blăniţa lui e încă în suferinţă pentru că nişte copii răi l-au chinuit pe o stradă. Ferdinand este foarte popular, a reuşit ca în scurt timp să fie mai important ca mine în ambasadă...", adaugă Mihalache.

El spune că, pe lângă atribuţiile interne pe care le are ca Chief Mouser (adică prinzător de şoareci), Ferdinand va avea şi misiuni importante de dialog politic: trebuie să se vadă cu Larry, the chief mouser of Downing Street 10, reşedinţa premierului britanic Theresa May, şi cu Palmerstone, pisicul omolog de la Foreign Office...

Pisoiul Larry (foto 2) şi-a păstrat funcţia şi după Brexit, deşi fostul premier David Cameron a părăsit reşedinţa din Downing Street 10. Felina, în vîrstă de 9 ani, trăieşte aici din 2011. El a fost adoptat de la  Battersea Dogs and Cats home pentru a prinde şoarecii şi şobolanii din Downing Street.

Numai că, potrivit presei britanice, îi place mai mult să stea tolănit şi să doarmă decât să alerge după rozătoae. Chiar şi aşa, e iubit de foarte mulţi oameni, inclusiv de preşedintele SUA, Barack Obama, şi are chiar propria pagină de Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră