Aeroportul din Cluj, "un adevărat cuib de viespi", unde oricând s-ar produce o catastrofă

07 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Aeroportul din Cluj,

Afirmaţiile aparţin unei surse apropiate Aeroportului din Cluj. „Aeroportul poate rămâne în pană cu sistemul de aterizare balizaj în orice moment. Ştiţi ce înseamnă asta când un avion e la finală să aterizeze şi e ceaţă? O catastrofă”, a declarat sursa citată pentru Vocea Transilvaniei.

Sursa citată susţine că sistemul de mentenanţă al sistemului de balizaj a fost preluat, în prezent, de o altă firmă decât cea care l-a realizat, însă aceasta nu se poate atinge de aparatura aflată încă în garanţie

Problemele de la Aeroportul Cluj nu sunt legate doar de aspectele privind decloarea sau aterizarea avioanelor, ci şi de securitate în general. Un om fără adăpost a sărit gardul aeroportului, în octombrie, şi, timp de trei săptămâni, a dormit „într-o clădire de lângă elicopterul MAI”.

„În acea zonă mai funcţionează doi stâlpi de iluminat, restul au fost opriţi pentru economie. La pază sunt doar persoane vârstnice, câţiva de acolo sunt şchiopi, alţii au probleme cu vederea. Pe partea cu Someşul se află punctele de transformare, iar acolo oricine poate sări gardul şi intra în interior – uşile sunt de termopan ieftin, trebuiau metalice”, mai susţine sursa citată.

Mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră