Ministrul Irimescu: "Am procedat absolut corect. Practica se aplică și la autoturisme"

03 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ministrul Irimescu:

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a scris, într-o postare pe Facebook, că el a procedat absolut corect și conform cu legislația UE și națională atunci când a anunțat numele producătorului la care s-a găsit brânză de vaci contaminată cu E-coli.

"Referitor la cazul celor 25 de kilograme de brânză de vaci contaminată cu E-coli, precizez că am procedat absolut corect și conform cu legislația UE și națională.(...) Pe lângă informarea celorlalți operatori din lanțul alimentar, operatorul economic informează, în mod eficient și precis, consumatorii în legătură cu motivul acestei acțiuni. Ca urmare, era de datoria autorităților să comunice numele operatorului pentru a preîntâmpina alte potențiale cazuri de îmbolnăviri", notează Achim Irimescu.

Ministrul argumenteaza că această practică se aplică și la autoturisme. (sursa)

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş, Dănuţ Lupu, a declarat că brânza cu E. coli produsă de Lactate Brădet, descoperită luni, nu are cum să fie cauza îmbolnăvirii bebeluşilor de sindrom hemolitic uremic şi nici a morţii a trei dintre ei.

"E-coli descoperită în brânza de vaci de la Brădet nu are nicio legătură cu moartea bebeluşilor. Lotul de brânză în care s-a descoperit bacteria ucigaşă este din data de 22 februarie, mult după decesul copiilor. Aşadar încă nu s-a descoperit cauza îmbolnăvirii bebeluşilor, iar şansele sunt aproape nule”, a declarat Dănuţ Lupu, la un post tv.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră