Milioane de euro despăgubiri pentru victimele accidentului în lanţ de pe A2

07 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Milioane de euro despăgubiri pentru victimele accidentului în lanţ de pe A2

Dosarul accidentului în lanţ a fost înregistrat, inițial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară". Până la preluarea dosarului, anchetatorii au stabilit că numărul autoturismelor implicate în accident sau care au suferit avarii se ridică la 33 şi i-au identificat şi audiat pe şoferii şi persoanele vătămate. De asemenea, s-a făcut verificarea tehnică a autovehiculelor implicate în accident, precizează un comunicat al Parchetului General.

Conform TVR, şoferii implicaţi în accident, care nu au poliţe CASCO, trebuie să aştepte stabilirea vinovaţilor prin sentinţa definitivă a unei instanţe. În baza vinovăţiilor stabilite de judecători, victimele ar putea primi despăgubiri în baza poliţelor RCA. Până la 5 milioane de euro pentru morţi şi răniţi şi până la 1 milion de euro pentru maşini şi alte bunuri.

Problema e că procesul în care se vor stabili vinovaţii poate dura ani. În Germania, în astfel de cazuri, este desemnat un lider de asigurare care despăgubeşte toţi şoferii implicaţi în accident, indiferent de vinovăţie. Iar apoi se regleaza totul în instanţă.

În urma accidentului în lanţ de sâmbătă, au murit 4 oameni şi alţi 60 au fost răniţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră